Ekipa Lačne Bučke

Pozdravljeni dragi bralci!

​Ekipo Lačne Bučke sestavljava Samo in Darja, in kot farmacevt ter biologinja imava vsaj eno skupno točko in to je zdrava prehrana, ki se bolj nagiba na stran veganstva. 

Preko najinega bloga želiva predstaviti možnosti, ki jih ponuja veganska prehrana. Dan danes lahko slišimo marsikaj na to temo, midva pa želiva pri tem dodati še kanček znanosti. Vegansko prehranjevanje je lahko precej enostavno, pestro, okusno in cenovno ugodno, s pravim pristopom pa tudi okolju prijaznejše. Veva, da so nekateri prehranski strokovnjaki močnega mnenja, da z vegansko prehrano težko zaužijemo dovolj proteinov, ali pa da je razmerje aminokislin v teh proteinih neustrezno, pa da je količina zaužitih vlaknin pri veganski prehrani prevelika…. Zato skušava z znanstveno argumentacijo in konkretnimi izračuni razbiti nekatere stereotipe o takšnem načinu prehranjevanja. 

​Veseliva se, da bova z vami delila enostavne veganske recepte, nekaj zanimivih “bučk” in še marsikaj. Vesela bova vsakega vprašanja in deljenja objav med socialnimi omrežji.  

​Lačna Bučka – Darja Kolar in Samo Kreft 

info@lacna-bucka.com